2010. október 5., kedd

A még élő pályázatok segítségként...(2)


Alapadatok
Pályázati kód:KÖZOP-2008-3.2.
Támogatás megnevezése:KÖZOP-2008-3.2. - Kerékpárút-hálózat fejlesztése
Támogatás formája:vissza nem térítendő
Támogatás elnyerésének módja:pályázat
Forrás megnevezése:Európai Regionális Fejlesztési Alap
Forrás összege:14 000 000 000 .- HUF
Beadás kezdete:2008.05.15.
Beadási határidő:2011.12.15.
Elérhetőség:Pályázati dokumentáció
Kitöltőprogram elérhetősége:kitöltőprogram
Támogatás célja:A Közlekedési Operatív Program célkitűzései között szerepel a régiók fejlődésének elősegítése, a térségek, települések lakosságának életkörülményeinek javítása. Ennek a fejlődésnek eszköze lehet a kerékpáros létesítmények fejlesztése, mely egyben növeli a közlekedés biztonságát és lehetőséget teremt a hivatásforgalmi kerékpározás elterjedésének.

A konstrukció célja a helyközi, hivatásforgalmi kerékpárutak, kerékpáros létesítmények kiépítése, a régió kerékpáros közlekedési infrastruktúrájának kialakítása, bővítése, a nemzetközi és az országos kerékpárút-hálózatokhoz való csatlakozás biztosítása, a már meglévő elemek hálózatba szervezése.
Kedvezményezettek köre:- Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.),
- Önkormányzatok és társulásai,
- A fentiek társulásai.
Támogatási feltételek/
A támogatható tevékenységek köre:
Az esetlegesen már meglévő belterületeket, településeket, üdülő és rekreációs területeket összekötő, illetve feltáró, közlekedési és turisztikai kerékpárutakat kiegészítve, a hálózatos jelleg fokozása. A részcélok között említhető még a kerekes-székkel és a babakocsival közlekedők akadálymenetes közlekedésének megteremtése, biztosítása.
Támogatás mértéke (%):100
Az önkormányzatok esetében az elszámolható költségek támogatási aránya, a 311/2007. (XI. 17.) Kormányrendelet „a kedvezményezet térségek besorolásáról” és a 240/2006. (XI. 30.) Kormányrendelet „a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések jegyzékéről” c. útmutató szerint került meghatározásra.
Támogatás minimum összege:50 000 000.- HUF
Támogatás maximum összege:450 000 000.- HUF
Támogatható projektek száma:- 35
Kiíró szervezet:Neve: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Címe: 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22
Tel.: 474-9560

3 megjegyzés:

  1. Szia!

    És még lehet pályázni a vízelvezetésre. Lásd Újhartyán, és a többiek, akik megtették, vagy megteszik. Ócsa és az ócsaik?

    VálaszTörlés
  2. Én a beltéri csapadékvíz elvezetés pályázatát már nem találom, egy módosított pályázat van fent, de az már csak árvízvédelmi fejlesztésre vehető igénybe... Arról lehet lekéstünk...
    A leszakadó településrészek rehabilitációja c. pályázat is már más "köntösben": Szociális célú városrehabilitáció címen jelentkezik, erre pedig Ócsa nem pályázhat.

    Igaz a mondás: "Az idő pénz!"

    VálaszTörlés
  3. Ha csak a cigányság sorsának javítása érdekében nem.

    Sajnos azonban a többség sorsát javító intézkedéseket, pályamunkákat sem teszik és végzik.

    VálaszTörlés