2010. szeptember 12., vasárnap

Dabas régió

Új honlap indult a http://dabasregio.hu/ címen. Ezt írja róla a főszerkesztő:

A “Dabasrégió” Online Hírportál naprakész, friss és informatív tájékoztatással szeretné pótolni azt a hiányt, amelyet a térség mintegy 40 településének
el kell szenvednie. Nincs olyan internetes oldal, amely összefogná a környék városait és falvait, amely egyszerre
szórakoztatja és informálja olvasóit. Ezen szeretnénk változtatni a http://www.dabasregio.hu oldal létrehozásával.

1 megjegyzés:

  1. Bocsi, azt gondoltam, hogy ez ismert.
    Ócsa város f blogja figyeli, olvassa és használja, mazsolázza az ott közreadottakat.

    Nem rég például megjelentette a mégy nyitott pályázatokat. Három is van, amire még lehetne jelentkezni. Ebből kettő érdekes, mert ezekben érintett Ócsa.
    Az egyik egy térség, de helyi szociális felzárkóztató pályázati lehetőség. Főleg a cigányok integrálására, helyhez kötöttségére vonatkoztatható, még ha körbe is írták. Viszont lehetne ezzel utakat, házakat és utcákat rendbe hozni, még akkor is, ha nem cigányok lakják.
    A másik pedig a felszíni vízelvezetés gondjaira, megoldásaira jelent, illetve ad lehetőséget. Ócsa ebben szintén érintett.
    Már korábban is volt róla szó és az online fogadóóra keretében foglalkoztunk ezzel.
    Akkor az volt a válasz, ha lesz ilyen pályázati lehetőség, akkor majd élnek vele. Nos, nem élnek vele. Testületi gyűlést nem hívnak össze tudtommal e tárgyban, nem kezdeményezik, ezt nem teszik napirendi ponttá, nem vitatják meg.
    Ez ellentétes az leírt állításával. (Ha most erre azt mondanám, hogy becsap, hazudik, akkor megsértődne?) Mint az Ócsa f blog híreiben olvasható Újhartyán már a testület elé vitte a dolgot, és beadja pályázatát a vízelvezetésre.
    Újhartyán a kisebb település a Térségi elérhetőség javítása (ezzel a címmel) keretében, (KMOP-2.1.1/A) egy fillér önrész nélkül két utat is felújított 348 258 791 Ft ráfordítással. Ezt a teljes összeget a pályázati pénzből fizették.
    Ócsán ezt még csak meg sem próbálták. Ilyenre nem pályázott a városvezetés. (Másra sem.) Ez nagyon nagy baj. A kisebb települések vezetői sokkal gondosabb, jobb gazdái a annak közösségnek, melynek irányítását rájuk bízták a választók. Ócsán miért nem? Csak nem azért, mert nem érdekli őket, mert csak a pénzkereseti bevételeket jelenti számukra az önkormányzat, a hivatal? Még ha a munkáról és fizetésről beszélünk, akkor is több várható el egy hétköznapi munkavállalótól, mint ezektől a polgármesterségre szakosodott Károlyoktól. Tudod, mit javaslom menjenek dolgozni és akkor majd ott megmutathatják, itt meg más majd aktívan törődik azzal, amivel megbízták.
    Ha igaz, hogy nem is itt laknak, meg nem is érdekli őket annyira ez az egész, akkor meg mit parádéznak, meg kínlódnak itt? És még indulnak, jelöltetik magukat? Ki az, aki még ezek után voksol rájuk?
    Szerinted?

    VálaszTörlés