2010. szeptember 8., szerda

Egy vélemény...


A minap beszélgettem egy népszerű internetes játékban egy fiatalemberrel (47 éves), a nicknevét  több mint egy éve ismerem, de csak most derült ki, hogy 1992 és 1998 között ő is Ócsán lakott... ezt így említi: " Az alvégen, a Kertész utcában laktam egy nagy parasztház egyik felét vettük meg. A Rák Laciék üzlete után a második ház hátsó részében.
A nagy gyermekeim ott jártak még oviba, mi több, a fiam az iskolát is még ott kezdte, de az első év végén fel kellett költöznünk Pestre, mikor egyedül maradtam a gyerekekkel."
Szóba kerültek az önkormányzati választások, elmondtam neki a terveimet és a jelölésemet, ismertettem az esélyeket, miszerint a jelenlegi Fideszes alpolgármester a poszt első számú várományosa! 12 éve nem lakik már itt, de ha megengeditek bemásolom a reagálását...  Távol álljon tőlem, hogy bárkit is kritizáljak jelen helyzetben, a szereplők ismerete nélkül írta ezt nekem:
"A baj az, hogy narancs színekben a legostobább, legtunyább ember is lehet polgármester, vagy Országgyűlési Képviselő mostanság.
Ez pedig a FIDESZ felelőssége, ha nem válogatják meg azokat a személyeket elég alaposan, akik a nevükben indulnak.
Ez persze nem jelenti azt, hogy a többi pártban ne ülnének semmire való alakok, de az ország jelenleg éppen narancsba borult.

Ócsa a szememben egyébként nem város, csak egy kinevezett falu, mint az új városaink nagyon jelentős része.
Nulla funkció, nulla fejlődés, nulla lehetőség, minimális humán kapacitás, helyi kiskirályok, torzsalkodás a kakasok között a szemétdombért. Nagyjából ez a képlet ezekben a városnak titulált falvakban.
Legjobb példa talán Szigetszentmiklós, ahol hihetetlen népesség robbanás következett be az agglomerációs migráció okán. Tízről harminc ezerre ugrott a népesség, a hivatal, a testület pedig egy-két kivételtől eltekintve ugyanabban az álmos falusias rendszerben működik, mint korábban, az új lakosokat nem tekintik egyenrangúnak, a fejlesztéseket kicsinyességből, hagyományos lustaságból és ostobaságból elodázzák."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése