2011. január 29., szombat

Mi lesz majd az újságban?

Izgatottan várom, hogy a majd egy év szünet után újra jelentkező Ócsai Kisbíróban milyen cikkek és milyen írások kapnak helyet. A két szerkesztő hölgy Moldován Ágnes és Fülöp Krisztina már e-mailben megkeresett, kérték küldjem el nekik a Mádencia Egyesület programját, mert azt a lapban közzétennék. Természetesen, mivel nem vagyok tagja a Mádenciának, így a megfelelő helyre irányítottam őket. Nagy meglepetésemre a január 26-i Testületi ülésen is ott voltak, gondolom beszámolnak a Testület munkájáról a lapban.

De mi lesz még az újságban?
Minden bizonnyal számíthatunk egy Bukodi interjúra, hiszen sem a választások előtt, sem utána nem készült ilyen jellegű írás, pedig polgármesterünk már alpolgármesterként is igényelte a rendszeres jelenlétet a helyi „médiában”. Az interjúban egész biztosan szó lesz a városunk igen nehéz anyagi körülményeiről, minek okán bevezetésre kerül ( immáron a Pest Megyei Kormányhivatal véleménye szerint is szabálytalanul ) a kommunális adó.
Arról viszont valószínűleg nem beszél majd a polgármester úr, hogy ebben a nehéz időszakban ő és alpolgármestere az adható maximum illetményt és költségátalányt kapja, hogy az előző ciklus végén mindössze 20.000 forintért odaadták a képviselőknek a laptopokat, minek okán októberben feleslegesen vásároltak 12 db új laptopot 3,2 millióért (hiszen a mostaniból mindenki tagja volt az előző testületnek is egy fő kivételével, vagyis az előző laptopok is megvannak nemde?). Azzal sem fognak dicsekedni, hogy a felújított iskola melletti szomszéd beperelte az Önkormányzatot és mintegy 6.5 millió forintot ítélt meg neki a Bíróság, aminek a rendezését már januárban el kell kezdeni. (A fele most esedékes, a másik fele pedig 6 egyenlő részletben, természetesen a hozzáadott kamatokkal)

Szó lehet még a vasúti átjárókról, hiszen „folyamatosan egyeztetnek a MÁV”-val, bár nem tudom kivel beszélnek, mert alpolgármester korából is ezt hallottuk, talán ebben a ciklusban azért megvalósul. Ugyanez a helyzet a Bajcsy útfelújítással és a buszmegállókkal is, a testületin arról beszélt Bukodi Úr, hogy addig fog lobbyzni, amíg ez el nem készül. Ami azért érdekes, mert a közmeghallgatáson meg kijelentette: már 2010-ben el kellett volna készülnie, de a felmérés megvan, idén tavasszal indul a munka! Most akkor lobbyzni kell vagy le van „zsírozva”?

Gyanítom lesz még egy Szűcs Lajos vagy Horváth Tamás interjú is, esetleg mindkettő. Bár Horváth Úr mindig inkább a háttérben szeret mozogni, ő nem vágyik a nagy nyilvánosságra.
Valószínűbb Szűcs Úr interjúja, méghozzá minimum 3 oldal terjedelemben, mert az jár neki, mint a válsztások előtt!
És hogy miről beszélhet? Ugyanarról, amiről a polgármesterünk, csak megyei szinten. Rossz, csődközeli állapotokról, amiről természetesen a 8 évi MSZP kormány tehet (mintha a Fidesz nem is lett volna a parlamentben ez idő alatt- és nem Szűcs Lajos lett volna akkor is a Pest megyei Közgyűlés elnöke)! Azt nem fogja megemlíteni, hogy új ciklusidejében eddig mindössze egyszer szólalt fel a parlamentben 2 percre… Itt jegyzem meg, hogy a Jobbik 14.sz választókerületi országgyűlési jelöltje Volner János hamarosan eléri a 200 felszólalást a parlamentben, mégsem valószínű, hogy ő benne lesz valaha is a Kisbíróban….

Ennyi. Igazából nem is tudom, hogy mivel fogják még kitölteni a maradék oldalakat, hiszen elvileg 16 oldalban állapodtak meg, azért jár a havi 419.175 forint.

Az újsággal kötött szerződésben nem értettem, hogy miért az alpolgármester a kapcsolattartó, miért ő mondja az áment? Logikusan gondolkodva ezzel a joggal az Oktatási, kulturális és sport bizottságnak kellene rendelkeznie!

Szóval izgatottan várom az első számot, kíváncsi vagyok tudok-e kellemeset csalódni benne!

17 megjegyzés:

  1. Havi 419.175 forint rengeteg egy havilapért...

    VálaszTörlés
  2. Igazából nekem nem az árral van a bajom, csak a tartalommal. Bár még nem jelent meg az "új" szám én mégis érzem, hogy kiegyensúlyozatlan, mondhatni cenzúrázott, megszépített képet fogunk kapni a városról és annak vezetéséről. Ha nem így lesz, akkor én leszek a legboldogabb és természetesen visszavonom a leírtakat...

    VálaszTörlés
  3. Már a Mádencia fórumán megírtam, itt csak megerősíteni tudom, hogy állításaid nagyrésze csúsztatás, hiányos, egyoldalú és hazúg. Akár csak a korábbiak, amikről érdekes módon a mai napig nem jelentetted meg a nyilvánvaló cáfolatokat./Pájázatok stb./ Szánalmas erölködés fogást keresni olyan dolgokon, amikről legfeljebb félinformációid lehetnek.
    Az új lapban megjelenő cikkek általad emlitett lehetséges szereplőinek "kitalálásához" pedig nem kell sok ész. Választások utáni első szám ilyenekről szokott szólni fontoskodó okostojás.

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Én azt nevezem szánalmasnak, hogy mindenáron véded, ami lássuk be neked sem jó!

    Miből gondolod, hogy félinformációim vannak?
    Én pont azt látom rajtad, hogy egy oldalt képviselsz, egy oldalnak hiszel: a polgármesternek és az alpolgármesternek. Bár teljesen nyilvánvaló, hogy ha megkérdeznéd őket az újsággal vagy éppen az elvesztett perrel kapcsolatban, akkor nem hinném, hogy nem azt hallanád, amit már leírtam. Ezek az adatok nyilvánosak, csak utánuk kell járni és mindent tisztán látsz majd te is.

    Számomra hiteltelen vagy, mint az összes többi újdonsült, nevét nem vállaló, de engem hazugnak vagy rágalmazónak nevező fórumozó. Én csak és kizárólag valós adatokat és információkat írok le, nem rizikózok, nem hagyok fogást magamon, piacon vagy utcán hallott információkra nem építkezem. Az általam leírtak mind szerepelnek a Testületi ülés jegyzőkönyvében is.

    Azon pedig már rég túlvagyok, hogy egy "fontoskodó okostojás" jelzővel kiakassz. :)
    Tudom, hogy a Bukodinál ez már a fórumozás megszűntetését jelenti, de ide egész nyugodtan írhatsz. Sőt mindig fogsz is választ kapni az írásaidra!
    Ha pedig végre vállalod magad és nem találsz ki újabb és újabb ninckneveket, akkor állok elébe egy egészséges vitának bármiről, ami az írásaimmal kapcsolatban bánt téged.

    Vagy félsz a népszerűség vesztésedtől, amennyiben kiderül ki is vagy?

    VálaszTörlés
  5. Horváth Tamás alpolgármester2011. január 31. 20:29

    Tisztelt Magyar Péter!
    Nehezen szántam rá magam, hogy egy, szerintem ebben a formában értelmetlen vitába bekapcsolódjak, azonban mivel személyemet, munkámat is érintő kijelentések és vélemények íródnak az Ön és a Mádencia Egyesület fórumain úgy gondolom, hogy kivételesen reagálok.
    Önnek igaza van abban, hogy az Ócsai Kisbíró szerződésében én szerepelek, mint kapcsolattartó. Ez a megtisztelő funkció azonban hivatalomból ered és egyetlen célt szolgál, nevezetesen az én feladatom a teljesítés, tehát a megjelenés igazolása, a kifizetés engedélyezése. Ebből következik, hogy nem én döntöm el mi jelenhet meg és mi nem!
    Ami az újság költségeit illet, az ön által említett összeg tartalmazza a 16/4szín color nyomdai költségét, a két fő szerkesztő tiszteletdíját, valamint a 3000 példány terjesztését, természetesen bruttó értéken.
    Az általános iskola szomszédságában található ingatlan tulajdonosával megegyezés született, melynek értelmében a megállapított értékcsökkenés és a perköltség fele egy összegben, míg a további tartozás három egyenlő részben kerülhet kifizetésre.
    Elnézését kérem, hogy egyéb, az újság tartalmával kapcsolatos találgatásaira nem reflektálok.
    Kérem, ha információ éhségben szenved keressen! Bármikor szívesen állok rendelkezésére!

    VálaszTörlés
  6. Tisztelt Alpolgármester Úr!

    Köszönöm a válaszait, köszönöm, hogy megtisztelt vele!

    A vita nem értelmetlen és mint ön is írja nem valótlant írtam le sem itt, sem a Mádencián.
    Azt próbáltam hangsúlyozni, hogy Ön szerepel kapcsolattaróként, melyben nem is tévedtem, ebből és a szerződés szövegéből azt lehet leszűrni, hogy Ön mondja ki a végső szót a megjelenéssel kapcsolatban! Egész pontosan Önnek kell 2 napon belül jóváhagynia a kézhez kapott anyagot. Az én olvasatomban ez ezt jelenti.


    Az újság összegével kapcsolatban egyetlen rossz megjegyzésem sem volt, reálisnak és tisztességesnek tartom magam is! Ezt nem is vontam sehol kétségbe!

    A perrel kapcsolatban is egyet értünk, papíron valóban az összeg fele, majd 3 egyenlő részlet következik, de a testületin 6 havi részletről beszélt a polgármester úr. Ha félre értettem és marad a papíron rögzített 3 hónap, a lényegen nem változtat és megrövidíti a költségvetést majd 6.5 millió forinttal. Hogy ezt áprilisig vagy júliusig kell-e fizetni, az majdhogynem mindegy.

    Dr. Enczi papírjaiba is volt alkalmam bepillantani, és a Kisbíró szerződése sem titkos. Nem gondolom, hogy elferdítettem volna bármit is ezekkel kapcsolatban.

    Információ éhségben nem szenvedek, bizonyítja ezt az is, hogy mindketten ugyanazt írtuk le. Ezek után is törekedni fogok a hitelességre és figyelemmel kísérem a testületi üléseket, illetve az azokról készült jegyzőkönyveket, anyagokat.
    Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megkérjem, tegyék elérhetővé Ócsa Város honlapján a jegyzőkönyveket, ez bíztató jel és fontos gesztus lenne az Önök részéről! Szeretek könyvtárba járni, de itthon azért részletesebben lehet vele foglalkozni és bármikor elő lehet venni.

    Végül pedig sikeres munkát kívánok Önnek nem csak Ócsán alpolgármesterként, de a megyei közgyűlésben is, ahol talán még rosszabb a helyzet!

    VálaszTörlés
  7. Azért ez az alpolgi részéről nem cáfolat volt, hanem megerősítés a Péternek. Én sem látom sehol, hogy az újság árát kritizálta volna. A perrel kapcsolatban is leírta, hogy 3 hónap papíron, de úgy értette a testületin, hogy a polgi 6 hónapról beszél. Azért megjegyzem szimpatikusabb lett volna, ha egy papíron rögzített 3 havi törlesztést 6 havira csikar ki a polgi, ez csak javított volna az összképen. De ha nem, hát nem.
    Azért érdekes, hogy az illetményről és a laptopokról viszont nem írt semmit.

    VálaszTörlés
  8. Tisztelt Magyar Péter! Lehet, hogy igaza lesz. Mi van az Ön által említett két pályázattal, beadta öket az önkormányzat?

    VálaszTörlés
  9. Az illetményéről sem beszélt, és arról sem, hogy ez mind bent lesz az újságban?
    Vagy csak azért írt, mert Péter és fo-lak borogatja a bilit?
    Tényleg minek a legmagasabb átalány a társadalmi megbízatásért, amikor csak átsétál az iskolából, ha van kedve. Aztán arra is kíváncsi lennék, hogy a megyétől is így habzsolja a pénzt az alpolgármester úr, mint kisvárosunkban teszi?
    Hol van a tavalyi laptopja?

    VálaszTörlés
  10. Nem. Sajnos már a levelünk írásakor sem volt aktuális a két pályázat.

    Az egyik a Kerékpárút-hálózat fejlesztésére volt kiírva, 2008 óta működött, de 2010-ben kizárták belőle a Közép-magyarországi régiót. Az NFÜ-nél érdeklődtem még mielőtt beadtuk volna a levelet, láttuk mi is, hogy kivették a régiónkat, de rákérdeztem tőlük. Erre azt közölték, hogy benyújthatjuk az anyagot.
    A levelünk beadása után polgármester úr megkereste a pályázatot kiíró céget(KIKSZ), amely jelezte, hogy Ócsa nem vehet részt benne. Erről kaptam is a polgármester úrtól egy levelet.

    Ezek után én is megkerestem a KIKSZ-et, ott már fejből mondták, hogy igen, sajnos többen Pest megyéből ugyanebben a cipőben járnak, az NFÜ tévesen tájékoztat, de bíztatásként közölte, hogy még 2011 elején megnyitják a pályázatot a Közép-magyarországi régió előtt is. Ez azóta sem történt meg, sőt 2010. december 31-től fel is függesztették(ami persze megint érdekes, hiszen az NFÜ honlapján felfüggesztett, de a KIKSZ-én élő projekt). Újabb megkeresésemre egyértelmű nemleges választ kaptam ugyanattól a cégtől.

    Igazából már 2008-ban pályázhattunk volna, de megvártuk, amíg a régiónkat kizárják. De ha netán mégis újra megnyitnák, akkor sem tudnánk valószínűleg mit kezdeni vele, hiszen sajnos még ötlet sincs merre és milyen formában legyen a kerékpárút. Ami azért baj, mert az Ócsai Fidesz és ezzel a polgármesr úr programjában szerepel.

    A másik a turisztikai vonzerő- és termékfejlesztés előmozdítása nevű projekt volt. Ez is felfüggesztés alatt van, állítólag ehhez van egy kész pályázati anyaga a városnak, már csak a lehetőségre várunk.

    VálaszTörlés
  11. Tudomásom szerint sem Horváth úr, sem más a Pest megyei Önkormányzatban a képviselők közül nem kap tiszteletdíjat, hiszen egyszerűen nem tudják kifizetni nekik. Hogy ezt valamikor pótolják-e, azt nem tudom. Persze Dr. Szűcs Lajos tiszteletdíjára azért még jut havi bruttó 555.000 forint így is(sajár bevallása szerint), noha 8 milliárdos hiánnyal fogadták el az idei költségvetést...
    Na ott tényleg nagy baj van!

    VálaszTörlés
  12. Azért itt sem piskóta a dolog.
    Szerintem arányaiban itt is van akkora a baj.
    Ha tudsz számolj utána.
    Vetítsd ki egy főre, stb.

    VálaszTörlés
  13. De hol az ujság?

    VálaszTörlés
  14. Megjött, de nagyon szar.
    Infó alig, hablatyolás és semmitmondás az egész.
    Ki a szar kíváncsi a két csajra a címlapon, meg hogy hol élnek, mit csinálnak,stb? Ezért fizetünk évi öt millát, hogy önmagukat fényezzék általunk?
    Felháborító!
    Nyugodtan benyújthatja lemondását az Oktatási, kulturális és sport Bizottság. Csupán ezért, meg azért, mert Horváth Tamás, mint kapcsolattat (érthetetlen!) nem tagja a bizottságnak, amihez az újság tartozik.
    Különben nagyon drága az újság. Ezért a színvonalért és megjelenésért még a havi kétszáz is sok. Nem a szakmai hibákról, ami szerkesztésben, megjelenésben van és a reklámbevételekről, melyről se kép, sem hang nincs sehonnan.

    VálaszTörlés
  15. Ezt a tuskót is moderálhatná valaki!

    VálaszTörlés
  16. Nem személyre irányuló sértés szerepel a kommentben, a tiédben viszont igen.

    VálaszTörlés