2011. február 5., szombat

Megjött a Kisbíró! Megint csalódás...

Megjött a Kisbíró. A címlap katasztrófa, majd egy éves kihagyás után engem nem az érdekel, kik szerkesztik az újságot, hanem hogy mit írnak le benne. Semmit. Pontosan ugyanolyan a szisztéma, mint az előzőek voltak, ugyanaz a téma, híreket nem találunk benne, ferdítés, mellébeszélés.
 A testületi ülésről készült beszámoló rövid és érdekes módon a kényes témák megint el lettek hallgatva. Nincs szó a Kormányhivatal álláspontjáról, nincs szó a kifizetendő 6.5 millióról pedig kedves szerkesztő hölgyek Önök ezt is hallhatták az ülésen.
 A polgármesteri interjú szintén mellébeszélés. A cikk címe: "Ha valami még nincs, nem jelenti azt, hogy nem is lesz!" Erre pedig lenyilatkozza a Bukodi: "Sajnos azt kell mondanom, amire eddig nem jutott pénz, arra ezután sem igen fog."
 Most akkor mi van? Lesz, nem lesz?
Aztán jön a sajnáltatás, néphülyítés: azért vezették be a kommunális adót, mert továbbra is fent akarják tartani a hatosztályos gimnáziumot, a fizikoterápiát, de még a közvilágítás(!) illetve a kistérségi tagdíj befizetése is 7 számjegyű összeg. Máshol nem? Máshol nincs közvilágítás meg kistérségi tagdíj? A laptopvásárlás is 7 számjegyű összeg volt a városnak, sőt a két polgármester illetményén is egy évben(ha csak a minimumot veszik fel, nem a maximumot) 7 számjegyű összeget lehetne spórolni(!), sőt a 4 év alatt ez már 8 számjegyű összeggé duzzad fel.
 Nem véletlenül a kötvénykibocsátás utáni törlesztést kell elkezdeni hamarosan? Nem azért kell a kommunális adó? Dehogynem…

Na ez a másik kiborító mondat: „A kerékpárutak fejlesztésével kapcsolatban azonban nem úgy alakult a helyzet, ahogyan azt vártuk. A közép-magyarországi régiót kizárták a pályázók köréből.” Ezt a képmutatást. Fogalmuk sem volt a pályázati lehetőségről, amikor felhívtuk rá a figyelmet, akkor utánanéztek és örömmel nyugtázták, hogy a mi régiónkat kizárták. Na de mikor? 2008 óta nyitott volt a pályázat, csak 2010-ben zártak ki! Akkor Önök nem voltak települési képviselők? Illetve a polgármester úr nem alpolgármester volt éppen?

„Folytatjuk a harcot a vasúti átjárók biztonságosabbá tételéért is.” Milyen harcot, szócsatát? Talán meg kellene építeni a vasúthoz vezető járdákat, ami kötelezné a MÁV-ot az intézkedésre nem?

Na meg itt van a „mi” Szűcs Lajosunk. Pest Megyei Önkormányzat elnöke, Országgyűlési képviselő, az Országgyűlés jegyzője, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, a Pest Megyei Területfejlesztési Tanács elnöke, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke. Remélem nem hagytam ki semmit. Szóval fontos ember szó mi szó. Erre képes egy ilyen interjút adni? Egy humorista mondata jut róla eszembe a demagógiáról: „valaki, aki olyan tanokat hirdet, amikről tudja, hogy hamisak, olyan embereknek, akikről tudja, hogy idióták.”

És még egy kérdés: az újság reklámbevételeit mire fordítják? Ha jól emlékszem az van a szerződésben, hogy a hirdetési bevételről a megbízott külön nyilvántartást vezet és az így befolyt bevételeket a megbízóval egyeztetve a lapra, vagy a megbízó által megjelölt célra fordítja. Mire fordítjuk és mennyi ez az összeg?

14 megjegyzés:

  1. Bámulatos az az összedolgozás, ahogyan ez a két fiú /magyarpeti meg fo-lak/ városunk érdekében ócsárol mindent. CSAK GUSZTUSTALAN! Inkább cigányozzatok, és zsidózzatok, mint a pártotok. A hitelesebb tőletetek.

    VálaszTörlés
  2. Sajnos egyelőre az eddigi helyi Fidesz munka ennyit ér. Bár csak írhatnék végre érdemi dolgokról, olyanokról, ami jó az itt élőknek!
    Vagy lemaradtam valamiről? Eddig csak pénzköltés és új adóteher jött. Ha ezek leírása gusztustalan, arról már nem én tehetek...sajnos ezeket nem tudom elfogadni.
    Látom neked is csak a zsidó meg a cigány szó marad meg a Jobbiktól. Nem is várok el többet tőled, színvonalad megint megmutattad.
    Segítsd továbbra is a pénz költést, védd meg érdekeiket, emeld fel a szavad: nehogymár ne lehessen laptopjuk meg szép illetményük, nehogymár ne vezethessék be az új adót, és nehogymár valaki erről tájékoztassa a lakosságot!

    Furcsa helyzet mi? Könnyebb lenne, ha nem foglalkozna veletek senki ugye? Pedig muszáj lesz megszoknotok, inkább kezdjétek el a munkát és egy-két program elemet valósítsatok meg végre! Van amihez nem kell pénz, csak ész...

    VálaszTörlés
  3. Valóban Ócsáról szól a dolog, de nem ócsárolok, mint egyesek.
    Az újság valóban katasztrófa, évi ötmillióért. Szakmai-, és szerkesztői szempontból. A hölgyek munkája nyomán a hozzá nem értés, az etikátlan, nemtörődöm, felelőtlen viszonyulás jön le. A helyi képviselők hozzá nem értése, átgondolatlansága rossz megjelenítést adott és engedett a városnak az újság ebbéli megjelenése és színvonaltalansága kapcsán.
    Szégyen és gyalázat, hogy Ócsa város fizetett lapjának címoldalán önreklámból a két nőszemély képe, bemutatkozása szerepel úgy, hogy még az oldal adta keretbe sem fért be.
    Szégyen és gyalázat, hogy a fő oldalra, a címlapra nem tartott igény a város, annak polgármestere, vagy helyettese, és az illetékes bizottság sem. Hogy ezt tartalommal nem volt képes kitölteni senki az önkormányzatból. Szégyen és gyalázat, hogy az újság arculata, a címlap a sajtómunkások etikátlanul kitett, önmagukat futtató "bemutatkozó" írását, cikkét tartalmazza a város fontos eseménye, vagy ebbéli tudósítása, netán a polgármesteri köszöntő helyett, érdemi információ nélkül.
    Szégyen és gyalázat, hogy közel egy évi megjelenési szünet után a két hölgy megtévesztő című írása foglalja ki a városi lapban azt a helyet és területet, mely nem az övék, nem őket illeti és ami nem csak az újság arculatát, hanem a város hivatalos megjelenítését képezi, illetve aminek azt tartalmaznia és sugallnia kéne.
    Szégyen és gyalázat, hogy a címlapon a városvezetésnek nincs mit mondania a városlakók, a választók, az adózók számára és hogy ezért azt átengedték annak a két bértollnoknak, akiknek tisztában kellett volna azzal lenniük, hogy oda nem kerülhetnek, mert, hogy az nem az Ő helyük, és hogy ez nem a tisztségük. Nem erre és nem ezért kapják a pénzt.

    Aztán azt se feledjük, hogy nélkületek, adózó választópolgárok nélkül, vagy a ti hiányotokban az újság és annak szerkesztői ugyanúgy nem kapnának pénzt, mint ahogy a polgármester és annak mellékes al-mestere sem vehetné fel a maximális illetményt, vagy költség átalányt, nem használhatna jobbnál-jobb vadonatúj laptopokat és nem költhetne minderre több milliót úgy, hogy közben nem veled és veletek fizetettné meg mindennek árát, illetve ha nem ti lennétek ennek a fedezetei. Szóval ennyit az ócsárlásról és Ócsáról, meg a mögöttes történésekről - tőlem.
    Szégyen és gyalázat, ha ezért a lapszámért
    mért a város kifizeti a félmilliomos díjat.
    Szerintem etikai vizsgálatot kéne kérni a két tollforgatóval szemben, ugyanakkor ebből a történésből kifolyólag a bizottság tagjainak fel kéne állniuk, mert átengedték így a lapot a megjelenés előtt. (Ha pedig nem rajtuk múlt, akkor meg azért.)

    VálaszTörlés
  4. Ki hatalmazott fel arra, hogy te döntsd el mi jó az itt élőknek?! Ez a jobbik szokásos nagyképűsége!
    Nagyon demagóg állandóan az illetményekkel laptopokkal, adóval jönni és a város tönketételéről vizionálni! Érvelj, számolj és bizonyítsd, hogy tudod a tutit! Te talán szociális alapon javítod mások autóját? Ha igen írd már le kinek mennyi? Lehet, hogy én is beleférek az ingyen kategóriába és hozzád viszen a csotrogányt.
    A jobbikból nem csak a cigány meg a zsidó maradt, hanem az álszent demagógia, a könnyen pofázhatok, úgysem teszek semmit, a minél rosszab, nekünk annál jobb, az egymás után kiderülő disznóságok hazafias álarc mögé rejtve, és nem utolsó sorban a mi mindent, mindenkinél jobban tudunk hozzáállás!

    VálaszTörlés
  5. Már megbocsájts, de most névtelenül dobálod a sarat, Péterrel ellentétben.
    Aztán nem a Magyar Péter adta el a régit és vette fel ingyen az új laptopokat. És aztán azt se feledd, hogy az ingyenességet csak az önkormányzati kiválasztottak szavazták meg maguknak, miközben azt magad is, én is és a Péter is fizeti helyettük.
    Hát ennyit arról a kérdés feltevésről miszerint, "beleférek az ingyen kategóriába és hozzád viszem a csotrogányt", hogy nem kell ehhez nagy ész és csotrogány, de még csak demagógia és cigányozás sem, csak egy könnyed beszólás, ahogy magad írod, "pofázhatok" névtelenül és dicstelenül.
    Különben örülök, hogy itt voltál és hogy érdekel a város, olvasod, nyomon követed a történéseket.

    VálaszTörlés
  6. A Jobbiknak és nekem sincs mire nagyképűsködnöm, ezt csak és kizárólag ti teszitek. Az újság hasábjain, a testületi üléseken, közben a Mádencia meghívására egy Fideszes képviselőt sem mertetek delegálni, biztosan a Volner demagóg mondandójától féltetek ugye?
    Érveltem és számokkal bizonyítottam, nem csak a levegőbe beszéltem, mint politikusaid a helyi médiában. Egyszerűen te nem vagy hajlandó figyelembe venni. Pedig nem bonyolult.

    Nem ingyen javítok autót, de nem a városlakók adják a munkabéremet sem. Ha valamit csinálok az autódon és te azt kifizeted, akkor elvárod hogy a munka jó is legyen? Vagy kifizeted és mész tovább ha rossz? Nem szólsz egy szót sem?Egyébként ki mondta, hogy ingyen dolgozzanak??

    A város tönkretételéről meg valóban nem kell vizionálni, közel vagyunk hozzá.

    Neved továbbra sem vállalod, pedig egész nyugodtan megteheted, ha csak nem féled Fideszes mivoltod, kötődésed az érintettekhez...

    VálaszTörlés
  7. Tudjuk, hogy mindig demagóg, ha a laptopokkal, meg illetményekkel meg hasonlókkal jövünk, de sajnos, eddig csak ezt tudta felmutatni az önkormányzat. Én másról még nem tudok. Azt is hallottam az elmúlt napokban, hogy hát még nagyon az elején vagyunk...Nem, nem vagyunk az elején. Már hónapok teltek el, de még semmi érdemleges nem történt.
    Habár nem vagyok Jobbik-tag, de meg kell védenem a pártot: a Parlamentben jelen pillanatban a Jobbik dolgozik a legjobban a maga helyzetében. Láttam már nem is egy olyan parlamenti ülést, amikor a Jobbik frakció volt többségben. Figyelemmel követem a hozzászólásaikat és a munkájukat, és le a kalappal.
    Volner János pedig kiemelkedik mindebből a rengeteg és nagyon jó hozzászólásaival, ötleteivel, a tévés szerepléseivel. A 14-es választókerületnek ilyen képviselőre lett volna szüksége.
    A "könnyen pofázhatok, úgysem teszek semmit"-ről sajnos nekem a Fidesz jut eszembe. Gondolom, mindannyian emlékszünk azokra a mondatokra, hogy addig lesznek a Kossuth-téren gyűlések, amíg a Gyurcsány kormány el nem takarodik stb. Láthattuk: utána még pár évig szépen elvoltak.
    Kérlek, részletezd azokat a hazafias álarc mögé bújt disznóságokat.
    És már megbocsáss: helyi szinten nem nehéz mindent jobban tudni.

    VálaszTörlés
  8. Mi ez a 6,5 millós kiadás amiről Írtok?

    VálaszTörlés
  9. És ahhoz mit szóltok hogy bezárták az ócsai tourinform irodát?

    VálaszTörlés
  10. A 6.5 milliót az Önkormányzatnak kell kifizetnie, mert az általános iskola mögötti szomszéd beperelte őket. Az iskolára még egy szintet emeltek, amivel csökkent az ingatlanjának az értéke( eltakarja a napot stb.) illetve az emeleti termek ablakai is ha jól tudom a kertjébe néznek, az pedig a saját intim szférájának megsértése. Ezen kívül a tornaterem építésekor nem készültek el időben a hófogok és az első tél alkalmával a lezúduló hó tönkretette a kerítését. Ráadásul a tornaterem nagy ablakai szintén a kertjébe néznek, ezért a tönkretett kerítés helyére pala kerítést épített az Önkormányzat.

    Nagyvonalakban ennyi.

    A Tourinform irodáról az ocsa-varos.blogspot.com-on részletes cikk olvasható.

    VálaszTörlés
  11. Majd az Apeh vizsgálat észertériti ezeket.Mentek a levesbe Károlyok,meg "hű" barátok.Nem lesz ekkora az arcotok meg a zsebetek.****** jellemtelen *****banda.

    *A hozzászólás moderálva*

    VálaszTörlés
  12. Látom a színvonal ide is elért.

    VálaszTörlés
  13. Örülök, hogy végre a "moderátor" is előkerült. T

    VálaszTörlés