2011. június 7., kedd

Csalódás-Június 4.

2010-ben a Magyar Országgyűlés a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította június 4-ét. Vonatkoztassunk el attól, hogy maga a Trianon szó maradt ki a nemzeti összetartozás napjának még a nevéből is, hogy nem „Trianoni gyásznap” vagy éppen „Trianoni emléknap” lett június 4-e.
Attól viszont nem igazán tudok elvonatkoztatni, hogy a trianoni diktátum aláírásának 90. évfordulója alkalmából június 4-ét a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánító törvény nem rendelkezik a Nemzeti Alaptanterv módosításáról is, melyben június 4-ét például ugyanolyan kiemelt eseményként tanulnák a diákok, mint március 15-ét vagy éppen október 23-át. Nem rendelkezik továbbá a törvény az oktatási intézményekben tartott megemlékezések előírásairól, lebonyolításáról sem. 

Mindezek fényében elgondolkodhatunk rajta, miért is történt meg ez az impotens, látszat intézkedés? Miért nyilvánították a Nemzeti Összetartozás Napjává június 4-ét, amikor fideszes vezetésű városok sem ünneplik meg? Amikor egy darab magyar zászlót nem képesek kitűzni a Városházára? Amikor városi szintű megemlékezést sem vagyunk képesek megtartani? Amikor a meghívott városvezetők nem jönnek el a megemlékezésre? EZ NEM A JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM tagjainak a napja, hanem a magyarság legsúlyosabb tragédiájára való emlékezés, mert csak így őrizhetjük meg magyar identitásunkat, mert csak így biztosíthatjuk a külhoni magyarokat szolidaritásunkról, mert csak így tanulhatunk a történelemből!

Egyszerűen feldolgozhatatlan számomra az az érdektelenség, amire idén június 4-én kellett rájönnöm. Erősen el kell gondolkodnunk azon, hogy az Ócsa város fórumpótló blogján olvasott példát követve, mi is városi emléknappá nyilvánítsuk június 4-ét! Talán akkor nem degradáló fideszes városvezetőként vagy független önkormányzati képviselőként megjelenni egy ilyen megemlékezésen. Talán akkor majd kikerülhetnek a zászlók a Városházára és a villanyoszlopokra. Talán akkor majd tudatosul az emberekben, hogy ez nem a jobbikosok napja, hanem minden magyar emberé. Kivéve persze a hazaáruló kommunista és liberális, magyarellenes csőcseléket…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése