2011. június 5., vasárnap

A dolgozók nem adják fel-levél a FÉG vezetőinek

Fég Konvektorgyártó ZRT
Ócsa, Kiss János u. 34-38.



Gyarmathy Attila Vezérigazgató        és
Ámon Csaba Gazdasági vezérigazgató   részére


2011. május 10.-én az üzemi tanácstól átvettek írásban egy levelet, amelyben  a dolgozókat érintő kérdések lettek megfogalmazva. Ezen a napon 13 órakor bejelentették a munkavállalóknak, hogy csoportos létszámleépítésre tesznek bejelentést a munkaügyi központ felé. A feltett kérdések elől azzal a megjegyzéssel hátráltak ki, hogy későbbi időpontban térnek vissza rá. A dolgozók a következő naptól nem léphettek be a gyárba. Megjegyezném, hogy a törvény előírása szerint a dolgozók nagy többségét érintő intézkedések előtt az üzemi tanácsot tájékoztatni kellett volna, ezt nem tették meg. Tehát ez a lépés mondható törvénytelennek?

A kérdésekre a mai napig nem kaptunk válaszokat. Az üzemi tanács és a dolgozók tájékoztatása a mai napig nem valósult meg. Most már második bérfizetés napja közeleg, de sem fizetést, sem felmondási papírt, sem tájékoztatást nem kaptunk. Még a FÉG munkavállalói vagyunk.
Törvény adta lehetőségünket akarjuk érvényesíteni és követeljük a tájékoztatás megtételét.

Tényeket akarunk hallani és látni. 160 család megélhetése már veszélyben van, kritikus a családok helyzete. Gyógyszert nem tudnak kiváltani, közműveket kapcsolnak ki, élelemre nincs pénz. A törvény betartása, a tisztesség és emberség is azt kívánná, nem beszélve a becsületről, hogy legalább a ránk vonatkozó részletekről kapjunk tájékoztatást. Nem egy pár szétszórt levelet kérünk, talán annyit megérdemlünk, hogy szemtől szembe érveljenek. Feltettük számtalanszor a kérdést és kértük, szinte könyörögtünk még az utolsó benntöltött napon is, hogy tegye meg a vezetés a felszámolás kezdeményezését.

Újabb kérdést teszünk fel, miért nem tették meg a lépéseket  és a mai napig miért nem tették meg a felszámolás kezdeményezését. Mire, kire vártak, várnak? Gyarmathy úr válasza mi volt rá? Ugye emlékszik: - Már biztosan megtette valaki. Ez egy felelős vezető válasza?
Ha időben léptek volna most nem itt tartanának a családok, mert lehetőségük lenne a munkanélküli segélyből túlélni. Vagy rosszul látom? Minden nagyon jól működött és semmi gond nem volt a likviditással? Ha előbb nem vált nyilvánvalóvá, akkor március 16.-án tudatosulni kellett volna annak a ténynek, hogy nincs mentőöv. Pénz nincs, tehát a gyár befejezheti ténykedését. A mai napra már rendezett lett volna a mi helyzetünk.

Már észrevehették, hogy ez a 160 dolgozó rendkívül összetartó és a törvény adta lehetőségeket minden fórumon, hivatalban és nyilvánosságon igénybe veszik a jövőben is.
Amennyiben 2011. június 12.-ig az intézkedésekről és felmondásokról nem kapunk tájékoztatást a törvény lehetővé teszi számunkra a rendkívüli felmondások kikényszerítését, ugyan azok a jogaink lesznek mint a rendes felmondásoknál.
Már a nulladik percben vagyunk, emberéletek a tét. Nincs közöttünk és lehet, hogy hidegen hagyja, de volt már öngyilkossági kísérlet is. A lelkiismerete ezt is elviseli?

Válaszukra és hatékony intézkedésükre várva maradunk tisztelettel:


                                                     FÉG konvektorgyártó ZRT
                                                             Üzemi tanács
Ócsa, 2011. június 03.

1 megjegyzés:

  1. Emberek ha jól tudom, Szűcs Lajos aztán a polgármester úr és a felszámoló is segítséget nyújt önöknek a problémájukban. A felszámolás is folyamatban van már. Most akkor miért visszafele, a régi vezetőkhöz fordulnak, amikor már áthelyezték a bizalmukat? Nem ezért alkottak egységet és találkoztak velük? Az országos sajtó szintén arról számolt be, hogy indulhat a termelés. A városuk is segített, az MPF pedig megígérte a visszafoglalkoztatást. Most akkor mi a baj? A fideszesek és a gyárfoglaló vezette meg önöket, vagy a kiebrudált FéG? Nem az a fő probléma, hogy megszállták a gyárat és leállították a termelést? Nem ebben találtak partnert a helyi politikusok segítségével? Akkor most tulajdonképpen mit akarnak?

    VálaszTörlés