2010. november 27., szombat

Elkeserítő...

A tegnapi közmeghallgatásra mindössze kb. 30 ócsai lakos volt kíváncsi, ami önmagában is elkeserítő. Számomra érthetetlen az emberek effajta közömbössége városuk iránt, de leszűrhető volt a tájékozatlanság hiánya is, ami persze már nem az ő hibájuk, sokkal inkább a mindenkori vezetésé.

1 megjegyzés:

  1. Miért kap „fizetést” egy polgármester? Semmi zsetont nekik. Lesz így is aki elvállalja. Jönnek a szülői munkaközösségből már ismert, szociálisan túltengő „nyüzsgőgépek”, vagy a befutott ötvenes vállalkozók, akiknek presztízskérdés, hogy tegyenek a közösségért. De ez a közel 3200 megélhetési balfék…eh.
    A finomhangolások sokaságán volna a fő hangsúly, mert itt a részletekben van a lényeg, a számtalan apróságtól lesz működő a rendszer, és ennek következtében élhetőbb, tisztább és gazdagabb a város. De ezzel ellentétben továbbra is a mutyi, az átláthatatlanság, a szabadrablás elve mentén szerveződik az önkormányzatiság.
    Lehetne jól csinálni, de nem tesszük. A rendszer abszurditását, a racionalitástól való teljes elszakadását egy életre hívott groteszk blog, mint „mozgalom” mutatja meg. És ezen annyira nincs kedvem röhögni, pedig igaza van. Jól teszi ha, és ahogy szót emel.
    Amit ma Magyarországon demokrácia néven, vagy önkormányzatiság alatt imitálunk, az totális zsákutca. Ez az igazán elkeserítő.

    VálaszTörlés