2010. november 23., kedd

Népi kezdeményezés

Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselő testület!



Ócsa városa az elmúlt években a térség többi, és kisebb településeihez képest hátrányba került a fejlődést érintően.
Míg a térség községei mind közút, kerékpárút, járda, vízelvezetés és sok egyéb fejlesztést hajtottak végre Uniós támogatással, addig városunk ezekkel az esélyekkel nem tudott élni. 

A múltban elszalasztott lehetőségekkel már nem érdemes foglalkozni, a kimaradt helyzetek nem hozhatók vissza. A jövőnk érdekében viszont most lépnünk kellene, ne essünk ugyanabba a hibába, mint korábban.  Amikkel nem éltünk, azokat nem is kaptuk és a jelen helyzetben minden adódó alkalmat ki kell használnunk!

Lassan vége az évnek, de még két nyitott pályázati lehetőség van, amivel élhetnénk. Ezek közül az egyik a KÖZOP-2008-3.2. kódot viselő Kerékpárút-hálózat fejlesztése, amit 100 %-ban, vissza nem térítendő formában támogatnak (beadási határidő: 2011.12.15.).  Erre nagy szükségünk van.
A másik pedig a KMOP-2009-3.1.1./E kódon futó A turisztikai vonzerő- és termékfejlesztés előmozdítása c. konstrukció, amit szintén 100 %-ban támogatnak(beadási határidő 2010.12.31.).
Ez a két pályázat beleillik Ócsa fejlesztési elképzeléseibe és a meghirdetett választási programba.
Ezért, és az idő rövidsége okán, valamint a további kimaradt lehetőségek fokozásának elkerülése végett, mi kezdeményezők és aláírók a szignónkkal azt szeretnénk, hogy városunk ezeket a pályázati kiírásokat ne hagyja figyelmen kívül.  Ezért kérjük és kezdeményezzük, hogy városunk Ócsa, és annak vezetése által elfogadottan dolgozzon ki egy olyan munkamenetet, mely alapján még a kiírásban megadott 2010. december 31.-i beadási határidőn belül képesek legyünk olyan pályamunkát benyújtani, mellyel a biztosítható támogatást elnyerjük, és ezzel a támogatással a beruházást megvalósíthassuk, javunkra fordíthassuk. Ez a turisztikai vonzerő- és termékfejlesztés előmozdítása című projekt, mely a polgármesteri programban is szerepel, kihagyhatatlan, és kiemelt fontosságú. Különös figyelmet és törődést igényel, mert rövid a rendelkezésre álló idő.
A kerékpárút-hálózat fejlesztése című projekt szintén szerepelt a polgármesteri programban, így azzal ez is szinkronban van. Ennek időszerűsége és kiemelt fontossága teszi indokolttá az indulást. Itt a beadási idő szintén sürgős és fontos, mert a projektre csak korlátozottan lehet jelentkezni. Ha késlekedünk, akkor lecsúszunk, kimaradunk. Ezt nem engedhetné meg már magának a városunk.

Így most, aláírásunkkal megerősítve kérjük és kezdeményezzük a képviseletünket, ellátó tisztségviselőket, hogy a kért és ígért projektekre a város, nevezze be magát, azokra sikeresen pályázzon, hogy az ígért és a jelen elképzelés megvalósulhasson. 


Ócsa 2010. november 5.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése