2011. május 20., péntek

Megegyezés helyett vádaskodik a FÉG


KÖZLEMÉNY

Megegyezés helyett vádaskodik a FÉG

Ciprusi vállalat és luxusautó vásárlása futotta a cégnek, a bérek kifizetésére már nem…
Megpróbálja egymás ellen hangolni a csőd szélén álló FÉG Zrt. a dolgozóit és a céget megvásárolni szándékozó MPF Holdingot. Mint ismeretes az elmúlt napokban többször is egyeztetésre hívta az MPF Holding tulajdonosa, Felcsuti Zsolt a FÉG Konvektorgyár vezetőit, hogy együtt oldják meg azt az áldatlan állapotot, ami most jellemzi a gyárat. Jelen pillanatban már se villany, se gáz nincs a telephelyen, a dolgozók pedig várnak az elmaradt bérükre és tanácstalanok a jövőjüket illetően.
A FÉG vezetői azonban sem a legutóbbi tárgyalási időpontra, sem a dolgozók tájékoztatására összehívott fórumon nem jelentek meg. Ehelyett egy közleményt adtak ki, amelyben az MPF Holdingot teszik felelőssé a munkavállalók körében kialakult hangulatért. A közleményben azonban „elfelejtik” megemlíteni, hogy a FÉG Zrt. fizetésképtelenségét azok a korábbi üzletpolitikai döntések okozták, ami a pénzeszközök kivonásával kapcsolatosak: ciprusi vállalat és luxusautó vásárlása.
A FÉG emellett azt állítja, hogy a kialakul likviditási probléma arra vezethető vissza, hogy a cégvezetés az MPF Holding követelésének egy részét megfizette. A tények ennek ellentmondanak, hiszen a követelésének csupán 2%-át fizette ki.
Durva csúsztatás az is, hogy a dolgozók érdekei miatt kénytelenek inkább a felszámolást választani, hiszen a munkavállalók így bizonytalan ideig nem jutnak hozzá az elmaradt bérükhöz, végkielégítésükhöz és munkahelyüket is elvesztik. A felszámolási eljárás során a felszámoló bérét fizetik ki elsőként, ezután következnek a dolgozók, majd az első ranghelyen bejegyzett jogosult, az MPF Holding. Ez az eljárás akár évekig is elhúzódhat, és a gyár tönkretételét jelenti!
Felcsuti Zsolt már korábban írásban ígéretet tett: minden átvett dolgozónak jogfolytonosságot biztosít, az át nem vetteknek pedig minden jogos követelését (elmaradt bér, végkielégítés) teljesíti.
Az MPF Holding az egyeztetések során nemcsak a FÉG dolgozóiban talált partnerre a gyár és a munkavállalók jövőjét illetően, hanem Ócsa városában, és a megyei közgyűlésben is. Ezért arra kérjük a FÉG vezetőit, hogy rejtőzködés és félrevezető közlemények kiadása helyett inkább jelenjenek meg a nyilvános megbeszéléseken, hogy mindenki számára világossá váljon, mik a terveik a gyárral, a közel 200 munkavállalóval.
Az MPF Holding továbbra is kész minden érdekelttel a tárgyalásra folytatására és az áldatlan állapot mielőbbi megoldására.

Ócsa, 2011. május 20.
                                                                                             Felcsuti Zsolt
                                                                                     MPF Holding, tulajdonos

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése